Google Maps vie ISS-avaruusasemalle – upea panoraamakuvat!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Maps -karttapalvelun avulla on mahdollista tehdä virtuaalimatkoja myös Maapallon ulkopuolisiin kohteisiin. Nyt karttapalvelussa päästään tutustumaan Maata kiertävälle Kansainväliselle avaruusasemalle.

Googlen karttapalvelussa voi vapaasti kiertää avaruuaseman eri moduuleita ja ihailla ikkunoista avautuvia näkymiä Maapallolle. Joistain osioista on myös mahdollista saada lisätietoja tekstin muodossa.

Google ei tietenkään lähettänyt avaruuteen omia työntekijöitään, vaan kuvat ottivat Kansainvälisen avaruusaseman työntekijät. Koska käytössä ei ollut 360 asteen kameroita, täytyi yhtä panoraamaa varten ottaa BBC:n mukaan 24 erilaista valokuvaa.

Kansainvälinen avaruusasema, eli ISS kiertää Maata yli 355 kilometrin korkeudessa. Aseman käyttö tulee nykyisten suunnitelmien mukaan loppumaan 2020-luvulla.