Tabascolta uusi kastike – 20 kertaa perinteistä tulisempaa!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tabasco on yksi markkinoiden tunnetuimmista maustekastikemerkeistä, mutta tulisuutensa puolesta se ei ole samaa tasoa kuin monet nykyiset kilpailijansa. Nyt McIlhenny Company on kuitenkin lanseerannut tulisemman version vanhasta kestosuosikista.

Tabasco Scorpion Sauce -kastiketta kuvaillaan 20 kertaa perinteistä versiota tulisemmaksi. Se valmistetaan maailma tulisimpiin lukeutuvasta Trinidad Moruga Scorpion -chilistä. Scorpion-kastikkeille tyypillistä trooppisuutta kastikkeeseen tuovat guava ja ananas.

Trinidad Moruga Scorpion -chilin tulisuus on noin kaksi miljoonaa scovillea. Vastaavasti tavanomaisen Tabasco-kastikkeen tulisuus sijoittuu noin 2 500 scovilleen.

Tabasco Scorpion Saucea ei myydä toistaiseksi lainkaan tavanomaisissa kaupoissa. Sitä myydään yhtiön Louisianan Avery Islandilla sijaitsevassa tehtaanmyymälässä ja yhtiön verkkosivuilla. Ensimmäinen erä on sittemmin myyty jo loppuun Tabascon sivuilta.