Oululainen poliisi Facebookissa: ”Kun ikkunasta yritetään tilata makkaraperunoita”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset eivät tunne kovin tarkasti kentällä liikkuvien järjestyspoliisien arkea, mutta nyt Henkka-nimimerkkiä käyttävä kirjoittaja kertoo Oulun poliisilaitoksen Facebook-sivuilla millaisia asioita poliisimaijassa tulee yön rauhallisina tunteina pohdittua.

– Sitä kun tässä sinivalkoisessa autossa istuu arkena ja pyhänä, päivällä ja yöllä, sitä mietiskelee kaikenlaista. Kun poliisiauton ikkunaan koputetaan sen tuhannen kerran, ja yritetään tilata makkaraperunoita, halutaan puhaltaa neljän promillen kännissä, kerrotaan miten niitä töitä pitäisi tehdä yms. herää ajatus, Henkka kirjoittaa.

Henkka pohtii kirjoituksessaan miten muut ihmiset reagoisivat, jos heidän työpaikalleen ilmestyisi samaan tapaan ihmisiä kritisoimaan, ohjeistamaan ja haukkumaan.

– Mitä jos joku tulisi tuhannen tuiterissa istumaan sinun työpöydän toiselle puolelle maanantaiaamuna klo 9. Kyselisi kuulumiasi, kertoisi, että ei sitä tilinpäätöstä noin tehdä, kertoisi maksavasi palkkasi ja pyytää heittämään kotiin, kun rahat ei riitä taksiin. Niin. Tälläistä sitä yön pikkutunteina harhautuu ajattelemaan. Me ollaan täällä teitä varten ja teitä auttamassa, silloin kun te OIKEASTI meitä tarvitsette, Henkka päättää.