New York Times ihmettelee suomalaisia – omituisia urheilulajeja ja paljon alkoholia

Matkailu Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi tunnetaan maailmalla Nokian ja formulakuskien lisäksi myös erikoisten urheilulajien maana. Nyt lehtijätti New York Times on lähettänyt toimittajansa Andrew Kehin Hyrynsalmelle, josta hän raportoi suomalaisten kansainvälisesti erikoisista urheilulajeista otsikolla ”Suomella on ruuvi löysällä urheilussa”.

The New York Times

– Suomessa on jotain outoa. Viime vuosikymmenien aikana se on kaikkea muuta kuin kadonnut urheilun maailmankartalta, mutta samalla tämä nöyrä pohjoinen kansa on seonnut urheilussaan, toimittaja toteaa.

Hän kertoo laajassa artikkelissaan miten 2.000 suomalaista saapui Keski-Suomen perukoille jo 20. kertaa pelaamaan suojalkapallon maailmanmestaruudesta. Luonnollisesti hän muistaa mainita myös eukonkannon MM-kilpailuista, kännykänheiton MM-kilpailuista, marjanpoiminnan MM-kilpailuista sekä tietenkin myös ilmakitaran MM-kilpailuista.

Lisäksi artikkelissa kerrotaan Heinolassa järjestetyistä saunomisen MM-kilpailuista ja Pelkosenniemellä järjestetyistä hyttysentappamisen MM-kilpailuista. Erikoisuuksia Suomessa siis riittää. Suomessa suuren suosion on saanut myös kansainvälistä menestystä parhaillaan niittävä keppihevostelu. Selitystä suomalaisten outoon kilpailuviettiin ei onnistuta vieläkään löytämään, mutta Suomen pitkä ja pimeä talvi sekä lyhyt ja valoisa kesä kerrotaan mahdollisina osasyinä.