Puntala-rock käynnistyy tänään Lempäälässä

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen suurin punk-alakulttuurin tapahtuma Puntala-rock järjestetään tänä viikonloppuna Puntalan idyllisellä leirintäalueella Lempäälässä. Yhdessä tekemisen henkeä ja positiivista asennetta pursuavaa Puntala-rockia on järjestetty lähes samalla kaavalla jo 1980-luvulta lähtien.

Puntala-rock on kerännyt esiintyjälistalleen kotimaasta ja ulkomailta artisteja laidasta laitaan – punkin viitekehyksen sisällä. Mukana on sekä pitkään tahkonneita klassikkobändejä että genren tuoreita nimiä. Kaiken kaikkiaan Puntalan festivaalialueella ja klubitapahtumissa esiintyy tänä vuonna noin 40 bändiä.

– Jälleen kerran saimme nauttia positiivisesta ongelmasta bändejä valitessamme. Halukkaiden esiintyjien runsas määrä todistaa tapahtumamme tarpeellisuuden sekä punk-alakulttuurin elinvoimaisuuden. Punk on kaikkea muuta kuin kuollut, sanoo Puntala-rockin järjestelyistä vastaava Mikko Koivuluoma.

Tänä vuonna Puntala-rockin tunnetuimmat ja todennäköisesti odotetuimmat bändit ovat pitkän hiljaisuuden jälkeen rivinsä koonnut brittiläinen Anti-System sekä monikansallinen Tau Cross, jonka jäsenten taustalta löytyy useita legendaksi luokiteltavia bändejä kuten Amebix, Misery ja Voivod.

– Olemme onnistuneet lähes joka vuosi haalimaan Puntalaan klassikkobändin, joka on hiljattain kasannut rivinsä uudelleen. Anti-System on osa tätä jatkumoa. Tuskin kovinkaan suuri osa Puntalan kävijöistä tietäisi edes bändin kasanneen rivinsä, ellemme olisi julkistaneet heidän kiinnitystään, Koivuluoma myhäilee.

Puntala-rockissa on tyypillisesti saatu nauttia Suomen kesästä sekä hyvässä että pahassa. Tapahtumaa ovat vuosien mittaan värittäneet sekä paahtava helle että kesäiset ukkoskuurot. Sääennusteet lupaavat Puntalaan jälleen kesäistä säätä, joten tulevana viikonloppuna kannattaa suunnata kohti Lempäälää.