Qstock käynnistyi paahtavassa helteessä – aurinkoinen ilma loi leppoisan tunnelman

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulussa 15. kertaa järjestetty Qstock-festivaali houkutteli Kuusisaareen ja Raattiin väkeä heti porttien aukeamisen jälkeen perjantaina, Festivaali käynnistyi soitinyhtye Huoran napakalla avauksella ja Kooma-lavan tunnelma oli kuuman kostea ja hikinen ensiminuuteista alkaen.

Isojen festivaalien ongelmana saattaa toisinaan olla tiukat aikataulut ja lavojen suuret välimatkat. Qstockissa on kuitenkin onnistuttu järjestämään sopivan matkan etäisyydelle yhteensä kuusi eri esiintymislavaa anniskelualueineen sekä riittävästi vesipisteitä. Vessajonot muodostuivat melkoisen suuriksi jo alkuillasta, josta moni festarikansalainen antoi pyyhkeitä tapahtumajärjestäjälle.

Vesipisteet todella olivat tarpeen, sillä säiden haltiat olivat täräyttäneet Ouluun yhden tämän kesän kuumimmista päivistä. Aurinkoinen ilma tarttui selkeästi myös festivaalivieraisiin ja tunnelma oli leppoisa. Qstock on todella lunastanut paikkansa yhtenä Suomen suurimpana ulkoilmatapahtumana.

Maittava artistikattaus toi eilen yleisön eteen muun muassa seksiä tihkuvan Pete Parkkosen, rennon letkeän Nopsajalan riimeineen, upeat naissolistit, kuten Chisun ja Haloo Helsingin Ellin sekä kauhuteatteria täynnä olleen Marilyn Mansonin vedon. Yksi illan parhaimmista keikoista oli kuitenkin Apulannan leiskuva pyroshow, jonka aikana yleisö venytti äänijänteitään ikivihreiden apishittien tahdissa.

Tänään Qstock käynnistyy Tube Talent Specialin merkeissä alueen Sirkusteltassa kello 12.00. Päälavalla nautitaan yhdeltä Mikael Gabrielin keikasta, ja myöhemmin samalle esiintymisareenalle nousevat Antti Tuisku, Jenni Vartiainen, Sanni, Profeetat ja Alice Cooper. Festivaaleilla pääsee myös tanssimaan tänään Atomirotan, Staminan ja Saaran musiikin tahdissa. Tapahtuma on loppuunmyyty, mutta Stara raportoi tänäänkin paikan päällä julkaisten tunnelmakuvia sosiaaliseen mediaan.

Zacharius Carls Group Oulu-lavalla👌🏼🎸 @zacharius_carls_group #qstock2017 #alternative

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Julma H x Sairas T @julma_h @sairas_takkinen #qstock2017 #festival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Pete Parkkonen sai pöksyt pyörimään jaloissa. @peteparkkonen #qstock2017 #peteparkkonen

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Aurinkoinen rytmiranta ☀️ #qstock2017 #sunnyfestival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

🤘🏻@santacruzbandofficial #qstock2017 #festival #rockband #santacruz

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Nopsajalka sai yleisön bailutunnelmiin. @nopsajalka #qstock2017 #festival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Babe squad! #qstock2017 #babesquad #pinktshirt #festival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Oulun mirkkua liikenteessä. #qstock2017 #festivalstyle #finnishgirl #babe

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Oulun böönat festaritunnelmissa. #festivalstyle #canyoufestival #festival #qstock2017

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

@circus_ruska #suksifestareille! #qstock2017

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Santa Cruzin yleisö näyttää parhaalta tänään 😏 @santacruzbandofficial #festivalstyle #qstock2017

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Festivaalityylilyyli 👌🏼 #qstock2017 #canyoufestival #festivalstyle

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Ihanat festarienkelit 😍 #qstock2017 #canyoufestival #festival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu

Kauniit naiset Oulusa! #qstock2017 #punkmusic #canyoufestival #festival

Henkilön Stara (@starafi) jakama julkaisu