Syntikkavelho soittaa Toton Africaa 11 eri tyylillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1982 julkaitu Africa on yksi amerikkalaisyhtye Toton suurimmista, ellei jopa suurin hitti. Kappaleen taitava musisointi, silkinpehmeät melodiat ja tarttuva kertosäe ovat pitäneet huolen siitä, että se on pysynyt yhtenä 80-luvun tunnusomaisimmista kappaleista.

Tuoreella videollaan Youtube-muusiko Seth Everman kokeilee syntetisaattorinsa eri ääniä ja rytmejä Toton hitillä. Hän esittää Africa-kappaletta yhteensä 11 erilaisella tyylilajilla.

Tyylien joukkoon mahtuu niin Jamaikaa, 90-luvun popmusiikkia, hiphopia kuin surullista pianomusiikkiakin. Hieman erikoisempaa lähestymistaa syntetisaattorin koira- ja haamuäänillä soitetut versiot.

Kappale pysyy tunnistettavana syntetisaattorin äänten ja soittotyylien vaihtumisesta huolimatta. Seth Everman on aikaisemminkin luonut muun muassa videon, jossa Coldplayn Viva La Viva soitetaan samaan tyyliin.