Uusi Game of Thrones -luojan kirjaan perustuva sarja työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Game of Thrones -sarja nosti George R.R. Martinin yhdeksi tämän hetken puhutuimmista kirjailijoista. Sen ansiosta monet tuotantoyhtiöt ovat alkaneet kiinnostumaan myös miehen muiden teosten kääntämisestä televisiosarjoiksi.

Yhdysvaltalainen Syfy-kanava ja Universal Cable Porductions -yhtiö työstävät sarjaa, joka perustuu George R.R. Martinin Nightflyers-pienoisromaaniin. Alkuperäinen tarina kertoo avaruusaluksen miehistöstä, joka yrittää tavoittaa salaperäisen muukalaisten aluksen.

NBCUniversal Cable Entertaiment -yhtiön Bill McGoldrick kuvailee Nightflyersia Hollywood Reporter -sivuston mukaan klassiseksi sci-fi -kauhuksi. George R.R. Martin ei itse ole mukana sarjan tuotannossa.

Nightflyers-pienoisromaanin pohjalta on aikaisemmin tehty samanniminen elokuva vuonna 1987. George R.R. Martin on parhaillaan mukana työstämässä peräti neljää potentiaalista Game of Thronesin spinoff-sarjaa. Lisäksi Universal Cable Productions -yhtiö ilmoitti taannoin hankkineensa oikeudet miehen Wild Cards -kirjasarjaan.