Arsenal-omistajan TV-kanavalla tapetaan uhanalaisia eläimiä huvikseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arsenal-jalkapallojoukkueen pääomistajana parhaiten tunnettu yhdysvaltalainen liikemies Stan Kroenke on käynnistänyt televisiokanavan, joka on saanut aikaan valtaisan someraivon. Hänen uusi hengentuotteensa My Outdoor TV ylistää nimittäin uhanalaisten eläinten metsästämistä.

Viime viikonlopusta lähtien Britanniassa ja Yhdysvalloissa nähtävällä televisiokanavalla esitetään muun muassa leijonien ja elefanttien metsästämistä. Kroenken omistaman Outdoor Sportsman Groupin televisiokanava lanseerattiin Hertfordshiressä järjestetyssä Game Fair -tapahtumassa, ja sen kuvailtiin olevan muun muassa ”metsästysmaailman Netflix”. Yhdessä jaksossa ohjelman isäntä ampui elefantin.

Metsästäjät ovat varakkaita henkilöitä, jotka ovat maksaneet suuria summia, jotta he voisivat tappaa eläimiä, joiden salametsästys on lähes kaikkialla laitonta. Kanavalla seurataan metsästystä pääasiassa Afrikassa, jossa rikkaille järjestetään metsästysmatkoja, joilla rikkaat voivat tappaa harvinaisia eläimiä erilaisilla aseilla. Todellisuudessa kyse ei ole edes oikeasta metsästyksestä, sillä saaliit hoidetaan rikkaiden tähtäimiin kuin tarjottimelle.

Monet Arsenal-jalkapallojoukkueen fanit ovat muiden ihmisten tavoin olleet järkyttyneitä seuran pääomistajan tuoreimmasta aluevalloituksesta. Britanniassa monet fanit ovat jopa ilmoittaneet luopuvansa joukkueen kausikortista. Uusin televisiosarja ei liikemiehen ole ensimmäinen, joka on järkyttänyt eläinystäviä, sillä jo Dark Continent Quest -sarjassa metsästettiin eläimiä jousella ja nuolilla.