NASA palkkaa maapallon suojelupäällikön – tehtävänä estää avaruusolentojen pääsy Maahan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli unelmiesi ammattina on puolustaa maata ja taata planeettamme puhdas biodiversiteetti, kannattaa tehdä työhakemus Yhdysvaltain liittohallituksen alaiseen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA:an. Virasto hakee palkkalistoilleen Maapallon turvallisuuspäällikköä.

Business Insider kertoo NASA:n etsivät uutta työntekijää, jonka tehtävänä on varmistaa, että Maahan ei päädy planeettamme ulkopuolisia mikro-organismeja avaruusmatkoilta. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu kaikenlaisen Maan ulkopuolisen elämän pääsyn estäminen avaruustutkimuskeskuksiin erilaisten projektien aikana. Samankaltaisia ammatteja on täytetty aiemminkin muun muassa Euroopan avaruusjärjestössä.

Hakijoilla on oltava korkeakoulututkinto tieteessä tai matematiikassa ja kokemusta kansallisista avaruusohjelmien suunnittelusta, toteuttamisesta tai valvonnasta. Toimenkuvan palkkaus on noin 150.000 euroa vuodessa, johon tulee päälle avaruusjärjestön edut ja lisät. Hakemuksia voi lähettää NASA:lle elokuun 14. päivään saakka.