Suomalaisvideo ilmastonmuutoksesta leviää maailmalla – ei jätä arvailun varaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tutkijat ovat varoittaneet jo vuosikymmenten ajan ihmiskuntaa uhkaavasta ilmastonmuutoksesta, jonka ei pitäisi olla kenellekään enää epäselvä. Siitä huolimatta jotkut väittävät yhä, että merkittävää muutosta ei ole todellisuudessa tapahtunut. Nyt suomalaistutkijan video osoittaa kuitenkin toisin.

Ilmatieteen laitoksen Antti Lipponen julkaisi Flickrissä videon, jossa hän on koonnut eri maiden keskilämpötilat ja niiden muutokset vuodesta 1900 aina tähän päivään saakka yhteen ympyrään. Suomi sijaitsee noin kello seitsemässä muiden Pohjoismaiden kanssa.

Video on nyt noussut kansainväliseksi nettihitiksi, sillä tyhjentävä video kiteyttää helppotajuisesti millainen muutos on viime vuosina koettu. Video leviää parhaillaan nopeasti ympäri maailmaa.

Temperature anomalies arranged by country 1900 - 2016.