8 merkkiä paljastaa kestääkö parisuhteesi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kumppanuudesta on osittain tullut kilpailua siitä, kuka saa parhaimman puolison rinnalleen. Treffailun maailmassa saatetaan jatkuvasti etsiä uutta ja parempaa ehdokasta. Osa pareista löytää toisensa, mutta kestääkö suhde pitkällä tähtäimellä?

YourTangon parisuhdeasiantuntijat ovat nyt listanneet kahdeksan merkkiä, joista tietää parisuhteen olevan pitkäikäinen – tai jopa se elämän loppuun asti kestävä. Se, että suhteen osapuolet uskovat toisiinsa, on yksi tärkeimmistä seikoista. Kumppania arvostetaan, eikä häntä vähätellä tai mustamaalata muille. Suhteen perustavanlaatuinen kestävyys syntyy yleensä vahvan luottamuksen kautta.

Kaikilla on menneisyys ja sen hyväksyminen on ainoa keino saavuttaa tulevaa. Parisuhteessa on otettava toinen osapuoli osaksi elämää kaikkineen, myös hänen menneisyytensä. Mikäli ei osaa iloita suhteen pienistä ja hyvistä hetkistä, ei seurustelua kannata jatkaa syvällisemmälle tasolle. Parisuhteen parasta antia ovat juuri ne aamulla annetut hymyt ja se, että hän keittää sinulle aamukahvit.

Suhde on parhaimmillaan avoin ja rehellinen. Loppuelämän kumppanin kanssa antoisinta on se, että kommunikointi pelaa ja kaikesta voi puhua. Asioista ei tule mörköjä, kun ne selvitetään heti ja avoimesti. Se, että seksielämä muuttuu ajan myötä aina vain paremmaksi ja upeammaksi kertoo, että kaksi ihmistä voi todella uskoa toisiinsa ja luottaa yhteiseen tulevaisuuteen. Kaiken takana on syvä kunnioitus toista ihmistä kohtaan, yhteiset arvomaailmat ja halu viettää loppuelämä hänen kanssaan.