Tutkimus vahvisti: Neuroottiset ihmiset elävät muita pidempään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neuroottisille ihmisille esimerkiksi kotoa lähteminen saattaa olla urheilusuoritusta vastaava toimenpide, jolloin ensimmäiseksi tarkastetaan ovatko avaimet mukana. Sen jälkeen kierretään koko asunto ja tarkastetaan sähkölaitteet, uuni, kahvinkeitin, valaistus ja vasta sitten mennään takaisin ovelle, jossa tarkastetaan kertaalleen se, ovathan ne avaimet nyt varmasti mukana.

Pahimmassa tapauksessa nämä henkilöt joutuvat vielä palaamaan kotiinsa tarkastamaan, että kiharrin ei jäänyt päälle. Psychological Science -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan neuroottisuus vaikuttaa ihmisten pitkäikäisyyteen. Asioiden huolehtimisen ja stressaamisen avulla voi tavallaan suojella omaa hyvinvointia ja siten vaikuttaa eliniän odotteeseen.

Neuroottiset ihmiset saattavat kiinnittää erityishuomiota kaikkeen elämässä, ravintoa, asuinympäristöä ja turvallisuutta myöten. Neuroottisuus ei välttämättä tarkoita heikkohermoisuutta, vaan ennemminkin huolellisuutta, järjestelmällisyyttä ja pikkutarkuutta. Tutkimuksen mukaan nämä piirteet vähentävät ennenaikaisen kuoleman riskiä ja lisäävät terveyttä elämään.

Truth. #eastcoaster #neurotic

Henkilön Hayley Broder (@balm.beats) jakama julkaisu 26. 07ta 2017 klo 9.38 PDT