Perulainen luksusjuna kuin päiväunista – yksityishyteistä henkeäsalpaavat maisemat

Lux Matkailu · Stara.fi

Ylellinen junamatkailu ei ole suomalaisille kovin tuttua, koska paikallinen VR kykenee myöhästyvine junineen ja takkuilevine verkkokauppoineen korkeintaan keskinkertaiseen suoritukseen. Sen sijaan esimerkiksi Chilessä junamatkailu on parhaimmillaan todellista luksusta.

Belmond Andean Explorer

Toukokuussa toimintansa aloitti nimittäin Belmond Andean Explorer -juna, joka tarjoaa matkailijoille todellisia viiden tähden elämyksiä Chilen henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa. Korkeimmillaan juna taittaa taivalta vuoristossa peräti 4.800 metrin korkeudessa merenpinnasta. Reitti kulkee muun muassa Colca-kanjonin, Sumbay-luolien ja Titicaca-järven maisemissa.

Belmond Andean Explorer
Belmond Andean Explorer

Kyseessä on Etelä-Amerikan ensimmäinen luksusjuna, joka tarjoaa Andien vuoriston lisäksi todella tasokkaan oman hytin parisänkyineen. Hyttien ikkunoista avautuvat ovat kuin vaihtuva postikortti. Koko junaan mahtuu yhteensä vain 48 matkustajaa, joita viihdyttää oman hyvin lisäksi myös lounge-tyylinen baari pianisteineen, kirjasto, kauppa sekä kaksi ruokailuvaunua, joissa tarjoillaan perinteisiä perulaisia ruokia.

Kahden hengen junamatka maksaa noin 900 euroa yhdeltä yöltä.