Tuomari: ”Sterilisaatioon suostuvat vangit saavat lyhyemmän tuomion!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Tennesseessä on turvauduttu erikoisiin keinoihin vankien sopeuttamiseksi osaksi yhteiskuntaa tuomion jälkeen. Tuomari Sam Benningfield on antanut vapautuville vangeille mahdollisuuden lyhentää tuomiotaan 30 päivällä, mikäli he suostuvat sterilisoitaviksi.

News Channel 5 on uutisoinut White Countyn vankilan asukkaiden voivan lyhentää tuomioitaan yhdellä kuukaudella, mikäli he ottavat ilmaiseksi heille tarjotun raskauden ehkäisyyn tähtäävän toimenpiteen.

Miehille tarjotaan vasektomiaa ja naisille neljän vuoden ehkäisykapselia. Idean isä, Sam Benningfield, uskoo, että ehkäisytoimenpiteiden avulla syntyy vähemmän ongelmaperheitä ja vangit pystyvät keskittymään paremmin elämänlaatunsa parantamiseen.

Tuomarin mukaan huumausaineiden käyttäjät eivät saisi lisääntyä. Hän on yllättynyt saamastaan kritiikistä. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan menettelytapa loukkaa ruumiillista koskemattomuutta ja päätösvaltaa. Ehkäisytoimenpiteisiin on suostunut 32 naista ja 38 miestä.