Kanttori soitti Star Trekin musiikkia – huikea lopputulos!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Urkujen soittaminen ei ole jokaisen muusikon puuhaa, sillä kirkkourkuja pidetään yleisesti mitoiltaan ja äänen dynamiikaltaan suurimpana ja samalla tekniikaltaan monimutkaisimpana akustisena soittimena. Kanttorit osaavat soittaa muutakin kuin virsiä.

Kanttori Ralph Leinen on julkaissut aikoinaan soittonäytteensä Youtubeen. Video on lähtenyt nyt uusintakierrokselle, sillä taltioinnilla kuullaan kunnioitettavan onnistunutta soittoa. Kanttori antaa urkupillien toistaa Star Trek -tieteisfiktiosta tuttua musiikkia.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun netinkäyttäjät pääsevät nauttimaan kirkkosoittimena tunnetun instrumentin säveliä. Olemme aiemmin uutisoineet muun muassa kanttorista, joka soitti Star Wars -elokuvasaagan teemamusiikkia erään pariskunnan hääjuhlissa. Erikoisen musiikin soittaminen esimerkiksi häissä vaatii yleensä hyväksynnän seurakunnalta.