Papukaija hoiteli murtovarkaan vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki tietävät, että papukaijat ovat viisaita lintuja ja että ne oppivat viheltämään ja jopa puhumaan hämmästyttävän hyvin. Harva kuitenkaan tietää, että lemmikkinä papukaija voi hoidella murtovarkaan vuosiksi vankilaan.

Liettualainen murtovaras Vitalij Kiseliov tuomittiin viime viikolla Britanniassa neljäksi vuodeksi vankilaan, koska hän jäi kiinni murtovarkauksista. Miehen virhe oli murtautua Peter ja Trudy Rowingin kotiin, jossa Rocky-niminen papukaija oli yksin kotona.

Papukaija ei pitänyt tunkeilijasta, vaan puraisi tätä käteen sillä seurauksella, että käteen tuli verta vuotava haava. Murtomiehen jo paettua poliisi havaitsi verijälkiä lattialla ja sai niistä DNA-näytteen, jonka myötä rikollisen henkilöllisyys selvisi ja hänet tuomittiin vankilaan.