Myrsky riepotteli Helsinkiä – maratonkilpailusta tuli selviytymistaistelu

Ohhoh! Urheilu · Stara.fi

Eilen lauantaina Helsinkiin iski poikkeuksellisen raju ukkosmyrsky, joka teki tuhojaan alueella monin tavoin. Samaan aikaan järjestetty Flow Festival jouduttiin keskeyttämään ja telttoja evakuoimaan, ja tilanne ei poikennut kovin paljon myöskään Helsinki City Marathonilla.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu runsaasti kuva- ja videomateriaalia maratonilta, joka muuttui myrskyn voimasta tavallisesta juoksukilpailusta todelliseksi selviytymistaisteluksi.

Matkan varrelle kaatui nimittäin puita ja rajut tuulenpuuskat yhdistettynä sateeseen piiskasivat juoksijoita, jotka joutuivat väistelemään putoavia puiden oksia ja paikoin kahlaamaan jopa parinkymmenen sentin lätäköissä. Kaikeksi onneksi myrsky iski maratonille sen ollessa jo loppusuoralla.

Heavy weather #helsinkicitymarathon

Henkilön Jukka Tukiainen (@yuccatu) jakama julkaisu

Who cares the weather. Runners of Helsinki City Marathon. #helsinkicitymarathon #stormontheway

Henkilön Aiga Turuka (@aigaturuka) jakama julkaisu