Suomea ylistetään maailmalla: ”Maailman turvallisin maa matkustaa”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

100 vuotta täyttävä Suomi on saanut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon huomiota kansainvälisessä mediassa, ja nyt lista on kasvanut yhdellä merkittävällä artikkelilla. Maailmankuulu ja arvostettu Vogue-lehti nimittäin uutisoi Suomen olevan nyt maailman turvallisin maa matkustaa.

Lehti muistaa mainita Suomen syntymäpäivän, mutta myös sen, että Suomi on listattu viidenneksi tutkimuksessa, jossa selvitettiin maailman onnellisimpia maita. Yhdeksi onnellisuuden syyksi lehti veikkaa kalsarikännejä, joiden maine levisi alkuvuodesta kulovalkean tavoin ympäri maailmaa.

– Ehkä siksi, että suomalaiset arvostavat alkoholin juomista kalsarit jalassa, Vogue viittaa perisuomalaisiin kalsarikänneihin.

Suomi nousi nyt ykköseksi WEF’s 2017 Travel & Tourism Competitiveness -raportissa, joka listasi maailman turvallisimmat maat matkailijoiden näkökulmasta. Suomi oli upeasti listan ykkönen, kun toiseksi sijoittui Arabiemiraatit ja kolmanneksi Islanti. Viiden joukossa olivat myös Oman ja Hong Kong. Kymmenen turvallisimman joukkoon mahtuivat myös Singapore, Norja, Sveitsi, Ruanda ja Qatar.