Ärhäkkä virus leviää Facebookissa – älä klikkaa tätä yksityisviestiä

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook on yli miljardilla käyttäjällään muodostunut kuin omaksi internetiksi varsinaisen internetin sisällä, sillä palvelussa on omat viestijärjestelmät ja muutenkin palvelu pyrkii toimimaan vain sisäisesti. Valtava käyttäjämäärä tekee palvelusta alttiin huijareille.

Parhaillaan suomalaisten käyttäjien keskuudessa leviää vauhdikkaasti virus, joka levittää itse itseään Facebookin Messenger-viestisovelluksen kautta. Viime päivinä aikajanoille on ilmestynyt runsaasti viestejä, joissa käyttäjät varoittavat nimellään lähetettävistä yksityisviesteistä.

Viesti on naamioinut itsensä videolinkiksi ja se on muodossa, jossa vastaanottajan etunimen jälkeen teksti ”Video” ja sen jälkeen sydän. Tekstin alla on bit.ly-lyhytlinkki, joka piilottaa varsinaisen kohdesivun osoitteen. Klikkaus päätyy Googlen palveluun, jossa seuraava klikkaus aktivoi viruksen ja antaa sille luvan käyttää klikkaajan Facebookia levitykseen. Jätä siis tällaiset linkit klikkaamatta ja ilmoita viestin lähettäjälle asiasta, että hän osaa varoittaa muita Facebook-kavereitaan.