Järjestysmiehet pahoinpitelivät naisartistin Flow Festivaleilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälisesti erittäin arvostettu musiikkialan julkaisu MixMag uutisoi eilen miten järjestysmiehet pahoinpitelivät artistin Helsingissä viikonloppuna järjestetyssä Flow Festivalissa. Musiikkilehden mukaan venäläinen DJ-tuottaja Inga Mauer joutui lauantaina yllättäen tilanteeseen, joka päättyi hänen osaltaan Helsingin poliisilaitoksen putkaan.

PÄIVITYS: Tilanteesta julkaistiin verkossa sittemmin video, jonka voi katsoa tästä.

Niin ikään tapahtumassa esiintymässä ollut Marie Davidson kertoi Resident Advisorin mukaan huomanneensa kuinka joukko järjestysmiehiä piti kirkuvaa tyttöä maassa. Lähemmäksi mennessään Davidson huomasi, että kyseessä oli hänen kollegansa, eli aiemmin samana päivänä päivällä DJ-keikalla ollut Inga Mauer. Hän kertoi järjestysmiesten raahanneen hänet väkivalloin ulos, koska ei suostunut poistumaan paikalta välittömästi.

Davidson yritti selvittää asiaa järjestysmiesten kanssa ja tuntevansa naisen, mutta hänet siirrettiin sivuun ja heitettiin kahden järjestysmiehen toimesta ulos festivaalialueelta. Ennen sitä hän näki kuinka Mauerin jalasta vuoti verta. Päästyään lopulta hotelliinsa hän sai tietää kollegansa joutuneen putkaan. Myös Helsingin poliisin toiminta on saanut kritiikkiä toimistaan tilanteen hoitamisessa. Järjestäjät ovat pahoitelleet tapahtunutta ja luvanneet selvittää tilanteen perinpohjin. Sittemmin tapahtumista on julkaistu runsaasti havaintoja ja muita päivityksiä sosiaalisessa mediassa.

– Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät 50-kiloista Inga Maueria usean miehen voimin, koska hän ei suostunut poistumaan alueelta useasta pyynnöstä huolimatta, hän koitti siis syödä ruokansa Backyardilla loppuun klo 1:45. Paikalla olleet ystävät ja henkilökunta olivat sen verran peloissaan ja avuttomia, etteivät jossain vaiheessa enää uskaltaneet mennä väliin monesta yrityksestä huolimatta, Flow Festivalin artistic director Toni Rantanen kirjoitti Facebookissa.

– Onneksi meillä on asiasta videotodisteita, valokuvia ja silminnäkijöitä. Tämä asia viedään niin pitkälle kuin mahdollista. Olen pahoillani itseni ja festivaalin puolesta että tällaista on pääsyt tapahtumaan Suomessa vuonna 2017. Tämä tapahtuma on vastoin kaikkia periaatteita ja arvoja mitä edustan. Ennenkuulumatonta toimintaa kaikilla mittareilla, Rantanen jatkoi.

Sosiaalisessa mediassa on noussut someraivo järjestysmiehiä ja jopa poliiseja vastaan. Toistaiseksi ylilyönneiltä kannattaa kuitenkin vielä pidättäytyä, koska tapahtuman järjestäjillä on kertomansa mukaan tapahtumista jopa videotodisteita. Järjestysmiesten näkökulmaa asiassa ei ole vielä selvillä, mutta tilanteeseen heidän puoleltaan johtaneet syyt tullaan varmasti selvittämään perinpohjin.