Flow Festivalin skandaalista video: Naisartisti heitti ruokaa järjestysmiesten päälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maanantaina sosiaalisessa mediassa nousi kohu tapauksesta, jossa järjestysmiesten väitettiin pahoinpidelleen artistia Helsingissä viikonloppuna järjestetyssä Flow Festivalissa. Venäläinen DJ-tuottaja Inga Mauer päätyi lauantaina Helsingin poliisilaitoksen putkaan, kun järjestysmiehet yrittivät poistaa häntä festarialueelta.

– Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät 50-kiloista Inga Maueria usean miehen voimin, koska hän ei suostunut poistumaan alueelta useasta pyynnöstä huolimatta, hän koitti siis syödä ruokansa Backyardilla loppuun klo 1:45. Paikalla olleet ystävät ja henkilökunta olivat sen verran peloissaan ja avuttomia, etteivät jossain vaiheessa enää uskaltaneet mennä väliin monesta yrityksestä huolimatta, Flow Festivalin artistic director Toni Rantanen kirjoitti aiemmin Facebookissa.

Silminnäkijöiden mukaan Mauerilla oli ennen putkaan päätymistään jalassaan verta vuotava haava, joka olisi aiheutunut järjestysmiesten liian kovasta käsittelystä. Nyt verkossa julkaistu video antaa tapauksesta kuitenkin pelkkiä kertomuksia paremman kuvan. Siinä on kuvattu välikohtauksen alkuvaiheet, kun aluetta tyhjennetään ihmisistä ja myös tapahtumassa artistina ollutta Maueria pyydetään poistumaan.

YouTube

Videolla nähdään miten venäläinen DJ istuu ja syö ruokaansa, kun järjestysmiehet ilmoittavat, että hänen täytyy poistua. Miehet ottavat hänestä kiinni, minkä jälleen Mauer heittää ruokaan toisen järjestysmiehen päälle. Sen jälkeen hän nousee ja lähtee liikkeelle, mutta ryhtyy pian vastustamaan alueelta poistamista voimakkaasti. 24 sekunnin kohdalla nähdään miten Mauer yrittää päästä irti järjestysmiesten otteesta ja heilauttaa kättään voimakkaasti.

Video on melko lyhyt, eikä siinä nähdä myöhempiä tapahtumia, mutta tapahtuman järjestäjien mukaan tilanteesta on runsaasti kuva- ja videomateriaalia.

– Onneksi meillä on asiasta videotodisteita, valokuvia ja silminnäkijöitä. Tämä asia viedään niin pitkälle kuin mahdollista. Olen pahoillani itseni ja festivaalin puolesta että tällaista on pääsyt tapahtumaan Suomessa vuonna 2017. Tämä tapahtuma on vastoin kaikkia periaatteita ja arvoja mitä edustan. Ennenkuulumatonta toimintaa kaikilla mittareilla, Rantanen jatkoi.