Ananakset kiellettiin festareilta – odottamaton syy taustalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ananas jakaa runsaasti mielipiteitä erilaisten ruokalajien täytteenä, ja nyt niiden tuonti on jopa kielletty suosituille musiikkifestivaaleille. Syynä ei tosin tiedettävästi ole ananaspizzan vihaajien vastareaktio hedelmää kohtaan.

Iso-Britannian Reading and Leeds -tapahtumien järjestäjät ovat kieltäneet tänä vuonna ananasten tuomisen festivaali- ja teltta-alueilla. Syynä uskotaan olevan indierockia soittavan Glass Animals -yhtyeen faneissa, jotka ottavat usein mukaansa ananaksia yhtyeen esiintymisiin.

Fanien erikoinen tapa johtuu bändin Pork Soda -kappaleesta, joissa lauletaan ananaksista pään sisällä. Monet yhtyeen kuuntelijat joko tuovat ananaksia keikoille tai pukeutuvat hedelmiksi.

Reading and Leeds -festivaalien tiedottaja kertoo BBC:lle järjestäjien olleen huolissaan siitä, että alue sotkettaisiin viikonlopun aikana sadoilla ananaksilla. Festivaalit järjestetään Readingin ja Leedsin kaupungeissa 25.-27.08. Esiintymässä ovat muun muassa Eminem, Muse, Liam Gallagher ja Kasabian.