Game of Thronesin viitat on valmistettu IKEAn taljoista – nyt huonekalujätti paljasti, miten voit tehdä omasi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

HBO-kanavan Game of Thrones lukeutuu television kalleimpiin sarjoihin, mikä näkyy erityisesti lavasteissa ja näyttävissä taistelukohtauksissa. Tekijöillä on kuitenkin omat keinonsa säästää rahaa sarjan budjetista.

Taannoin Game of Thronesin pukusuunnittelija paljasti, että Yövartion käyttämät viitat ovat itseasiassa Ikea-huonekaluliikkeestä ostettuja taljoja. Puvustuksessa käytettyjen taljojen epäillään olevan Ludde-lampaantaljoja ja Koldby-lehmäntaljoja.

Huonekalujätti on sittemmin kommentoinut asiaa verkossa. Ikea julkaisi verkossa ohjeet, jonka avulla kuka tahansa voi tehdä helposti oman Yövartio-tyylisen viitan. Kuvasarja on tehty tietenkin Ikean kuulisien kokoamisohjeiden tyyliin.

Itse sarjassa viitat eivät tosin synny ainoastaan leikkaamalla niihin pään mentävän aukon. Mashable-sivuston mukaan pukusuunnittelija Michele Clapton on kertonut, että taljoja vahvistetaan sarjaa varten muun muassa nahkaremmien avulla.

IKEA
IKEA