Netflixin perustajan uusi palvelu – käy rajattomasti leffateatterissa 10 dollarilla kuussa

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Ei liene salaisuus, että suoratoistopalveluiden yleistyttyä ihmisten elokuvateattereissa käyminen on vähentynyt. Asiaan vaikuttanee myös elokuvalippujen korkeahko hintataso verrattuna suoratoistopalveluiden kuukausimaksuihin. Nyt amerikkalaiset saavat käyttöönsä MoviePass-nimisen elokuvateatterijäsenyyden.

MoviePassin ideana on rajaton elokuvissa käyminen. Kuukausittain kymmenen dollaria maksava kortti toimii salijäsenyyden tavoin, jolloin asiakas voi käydä elokuvissa kauden aikana niin paljon kuin haluaa. Käytännössä MoviePassin avulla voi maksaa elokuvalippuja, jolloin kuukauden kestävä omavastuu on 9,95 dollaria, eli 8,50 euroa. MoviePassin taustayhtiö maksaa loput kustannuksista elokuvateatterille jokaisen käynnin yhteydessä.

MoviePassin kehittänyt Mitch Lowe on yksi Netflix-suoratoistopalvelun perustajajäsenistä. Elokuvapassi tulee mahdollistamaan elokuvateattereiden uuden nousukauden, jossa ihmiset haluavat nauttia leffan laadukkasti, mutta edullisesti, Yahoo uutisoi. Samankaltaisia passeja on ollut aiemmin käytössä yksittäisillä elokuvateattereilla.