Nainen hukkasi sormuksensa puutarhatöissä – mykistävä löytö 13 vuoden päästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kun Kanadan Albertassa asuva Mary Grams hukkasi vihkisormuksensa vuonna 2004, hän pelkäsi ettei näkisi sitä enää koskaan. Yli vuosikymmentä myöhemmin tapahtui kuitenkin jotain yllättävää.

84-vuotias Mary Grams sai sormuksen mentyään kihloihin aviomiehensä Normanin kanssa vuonna 1951. Hän kadotti sormuksen puutarhatöissä, eikä onnistunut löytämään sitä pihamaaltaan yrityksistä huolimatta. Grams hankki tilalle uuden sormuksen, uskaltamatta kertoa asiasta aviomiehelleen.

Vanhus muutti pois talosta muutaman vuoden kuluttua, ja maatilalle asumaan muutti hänen poikansa vaimoineen. Eräänä päivänä Gramsin miniä Colleen Daley teki yllättävän löydön nostaessaan porkkanoita maasta. Sormus oli päätynyt porkkanan ympärille.

Colleen kysyi aviomieheltään, tunnistiko hän sormuksen. Mies paljasti äitinsä hukanneen kihlasormuksensa puutarhassa vuosia aiemmin. Mary Gramsin aviomies kuoli viisi vuotta sitten, mutta nainen aikoo jatkaa vasta löydetyn sormuksen käyttöä.

– Aion pitää sitä, sillä se mahtuu minulle edelleen, Grams kuvaili CBC-uutissivustolle.