Opiskelijat ostivat NASAn pukuja eurolla kirpputorilta – ovat ehkä tuhansien arvoisia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi floridalaista opiskelijaa on ostanut kirpputorilta kasan vaatteita, joiden arvo saattaa olla tuhansia dollareita. He itse maksoivat niistä 1.20 dollaria, eli noin euron.

Talia Rappa ja Skyer Ashworth olivat kiertämässä kirpputoria Floridan Titusvillessa, kun he löysivät kuusi avaruushallinto NASAn pukua. Muovisessa laatikossa muiden vaatteiden alla olleet lentohaalarit maksoivat 20 yhdysvaltojen senttiä kappaleelta.

American Space Museum -museon edustajat kertovat WKMG-uutisille haalareissa olevien nimien ja lentopäivämäärien viittaavat niiden olleen käytössä vuosina 1983-1985 suoritetuilla sukkulalennoilla. Yhden puvun todelliseksi hinnaksi arviodaan jopa 5.000 dollaria.

Löytö on erityisesti Ashworthin mieleen. Hänet hyväksyttiin taannoin Itä-Floridan yliopiston ilmailu- ja avaruusohjelmaan, ja lisäksi hänen vanhempansa olivat NASAlla töissä. Opiskelijoiden suunnitelmissa on kaupata puvut American Space Museumin järjestämässä huutokaupassa.