Schwarzenegger järkyttyi Charlottesvillen tapahtumista – lahjoitti 100 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Virginian Charlottesvillessa tapahtuneissa mielenilmauksissa todistettiin viikonloppuna yhden kuolonuhrin vaatinutta järkyttävää tilannetta. 20-vuotias mies ajoi autonsa kohti äärioikeistoa vastustaneita mielenosoittajia, tappaen 32-vuotiaan naisen.

Tapahtunutta kommentoineiden joukossa on näyttelijä ja Kalifornian ex-kuvernööri Arnold Schwarzenegger. Tähti ilmoitti Facebookissa olevansa niin järkyttynyt äärioikeiston toimista, että hän lahjoittaa 100.000 dollaria vihan vastaiselle järjestölle.

– Olen järkyttynyt Charlottesvillessa marssivista natseista ja valkoisen ylivallan kannattajista, ja olen murheissani kotimaisen terrorismin vaadittua viattoman uhrin. Ajatukseni ja rukoukseni ovat Heather Heyerin, Jay Cullenin ja Berke M.M. Batesin perheiden kanssa, Schwarzenegger kirjoitti.

– Niin kutsutut valkoiset nationalistit ovat onnekkaita asuessaan maassa, jossa heillä on oikeus tuoda kauheat, virheelliset ja vihamieliset mielipiteensä julki. Meidän muiden täytyy käyttää äänemme ja resurssimme tuomitaksemme vihan ja opettaa suvaitsevaisuutta koko ajan, tähti jatkoi.

Arnold Schwarzenegger lahjoittaa rahat Simon Wiesenthan Center -ihmisoikeusjärjestölle. Hän kertoo tehneensä järjestön kanssa yhteistyötä jo vuosikymmenten ajan.

 

Publié par Arnold Schwarzenegger sur dimanche 13 août 2017