Despacito 8-bittisenä – äänimaailma sopii kappaleeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva on voinut olla kuulematta tämän kesän megahitti Despacitoa. Luis Fonsin ja Daddy Yankeen kappale on noussut myös Youtube kaikkien aikojen katselluimmaksi videoksi. Nyt hitistä on leivottu kasibittinen versio.

Lord Vinheteiro on julkaissut videopalvelussa näytteen siitä, miltä vuoden 2017 kesähitti Despacito kuulostaisi yksinkertaisilla sävelillä soitettuna. Kasibittinen kappaleversio on kaikessa yksinkertaisuudessaan mukiin menevä ja tunnistettava. Piipittävät soittoäänet muokkaavat nykyhitin aidoksi chiptuneksi.

Despacito on nyt paitsi Youtuben katsotuin video, myös ensimmäinen yli kolme miljardia katelukertaa videopalvelussa saavuttanut video. Kotimaassaan Puerto Ricossa suosittu Luis Fonsi julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1998. Varsinainen maailmanlaajuinen läpimurto tapahtui tänä kuitenkin vuonna julkaistun Despacito-hitin ansiosta.