Kauppaketju helpottaa autistien arkea – vähemmän valoa ja meteliä tunnin päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen ruokakauppaketju on alkanut tarjoamaan autismin kirjoon kuuluville miellyttävämpiä kauppakokemuksia. Tämä tapahtuu viettämällä liikkeissä päivittäin hiljaisia tunteja.

Monet autistiset ihmiset kärsivät aistiyliherkkyydestä, minkä vuoksi kiireisissä ja äänekkäissä kaupoissa vierailu voi olla heille tuskallista. Coles-kauppaketju on ryhtynyt yhteistyöhön Aspect-järjestön kanssa aloittaakseen pilottiohjelman, jossa ruokakauppojen musiikki hiljennetään ja valoja himmennetään tunniksi.

News.com.au -sivuston mukaan hiljaisen tunnin aikana myös kassakoneiden äänet ovat hiljaisemmalla, rullahäkit poistetaan liikkeestä ja äänitiedotteiden tekemistä vältellään. Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita liikkeeseen tunnin aikana, kuuluivatpa he autismin kirjoon tai eivät.

Kokeilu on saanut jo kiitosta autismin kirjoihin kuuluvilta ja heidän perheiltään. Autistisen pojan äiti Emily Dive kirjoitti Facebookissa hiljaisen tunnin helpottaneen huomattavasti hänen ja lapsensa kokemusta kaupassa käynnistä.

– Tämä päivä oli meille suuri saavutus. Keräsimme ostoskärryt täyten! Ei enää muutamien ostosten valkkaamista ja poistumista kiireessä. Lachlan sai positiivisen kokemuksen normaalisti haastavassa ympäristössä, Dive kuvaili.

 

Today I walked out of our local Coles (New St,Ringwood) with my son, and a trolley full of groceries. We spent 40 mins…

Publié par Emily Dive sur lundi 14 août 2017