VR Project vie virtuaalimatkalle Chernobyliin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nykyisen Ukrainan alueella sijaitsevassa Tshernobylin voimalassa tapahtui vuonna 1986 historian pahin ydinonnettomuus. Onnettomuusalue eristettiin nopeasti suljetuksi suojavyöhykkeeksi, joka kattaa muun muassa aavekaupungiksi muuttuneen Prypjatin kaupungin.

Pian Playstation 4 -konsolin virtuaalikypärän omistajien on mahdollista tutustua vyöhykkeeseen turvallisesti kotisohvalta käsin. Chernobyl VR Project -peliä kuvaillaan interaktiiviseksi matkaksi Ukrainan hylätylle alueelle.

Virtuaaliprojekti on luotu yhdistelemällä siihen muun muassa alueella kuvattua 360 asteen videota, panoramakuvia ja rakennuksista tehdyistä 3D-skannauksia. Tekijät ovat kuvailleet virtuaalikokemusta kunnianosoitukseksi onnettomuuden uhreille, ja lahjoittavat siitä kerättyjä tuloja heitä auttaville säätiöille.

Chernobyl VR Project julkaistaan Playstation 4 -konsolille lähitulevaisuudessa. Se on jo aikaisemmin julkaistu Oculus Rift, HTC Vice ja Samsung Gear -virtuaalilaitteille.