Näissä kaupungeissa maailman paras elintaso – Helsinki kärkijoukossa!

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen pääkaupunki Helsinki on maailman yhdeksänneksi parhain kaupunki. Listaa varten arvioitiin yhteensä 140 kaupungin elintasoa, jossa kiinnitettiin huomiota alueen turvallisuuteen, terveydenhuoltoon, koulutukseen, infrastruktuuriin ja kulttuuriin. Helsinki on ainoa pohjoismaalainen kaupunki kymmenen parhaan joukossa.

Kaikista asuinkelpoisin kaupunki on Australian Melbourne, joka sai ällistyttävät 97,5 pistettä sadasta. Toiseksi tuli Itävallan Wien, kolmanneksi Kanadan Vancouver ja neljänneksi saman maan Toronto. Australian Adelaide ja Kanadan Galgary jakoivat viidennen sijan samalla pistemäärällä. Australialaiset ja kanadalaiset kaupungit ovat hyvin edustettuna listalla, sillä seitsemäntenä on jälleen australialainen kaupunki Perth, heti ennen Uuden-Seelannin pääkaupunki Aucklandia.

Helsinki sai analyysissä 95,6 pistettä sadasta sijoittuen yhdeksänneksi. Kymmenentenä listalla on Saksan Hampuri. Osa aiemmin listalle sijoittuneista kaupungeista on pudonnut pois kasvaneen terroriuhan takia. Syyrian pääkaupunki Damaskos on koko listan viimeisenä, Daily Mail uutisoi.