Jojoilun maailmanmestarin tyylinäyte saa haukkomaan henkeä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Islannin pääkaupunki Reykjavikissa on järjestetty jojon käsittelyn maailmanmestaruuskilpailut. Japanilaisen Shu Takadan tyylinäyte saa haukkomaan happea. Mies jojoilee kahdella leikkikalulla samanaikaisesti – ja vieläpä äärimmäisen näyttävästi ilman, että jojojen langat sotkeutuvat keskenään.

Japanilaisen jojomestarin ohjelmanumero on tanssia, akrobatiaa ja leikkikaluilla temppuilemista. Ei ihmekään, että Shu Takada voi kutsua itseään nykyisin maailmanmestariksi. Jokainen suomalainen lapsi harjoitteli omalla jojollaan vuonna 1991 perusliikkeet, kuten koiran ulkoiluttamisen. Harva kuitenkaan ylsi liikesarjoissaan vuoden 2017 maailmanmestarin tasolle.

Jojo on maailman vanhimpia leluja. Se on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Kerroimme taannoin maailman suurimmasta puujojosta, jolla leikittiin nosturin avulla.