Tampere julistautui Suomen saunapääkaupungiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampere on julistautunut Suomen saunapääkaupungiksi. Kaupungissa on parhaillaan käynnissä todellinen saunabuumi, sillä suunnitteilla on peräti kolme uutta yleistä saunaa. Lisäksi kaupungista löytyy jo nyt lukuisia yleisiä saunoja, joista tunnetuimpia ovat Rajaportin, Kaupin ja Rauhaniemen saunat.

Sauna, Kuva: Stara

Vanhojen tuttujen saunojen lisäksi kaupungin keskustaan Laukontorille nousee ensi keväänä hirsisauna, Hiedanrantaan puuhataan yhteisöllistä kansankylpylää ja Tampere-Talon viereen on nousemassa aito korttelisauna, eli Tullin Sauna.

– Yhteisöllisyys on tekemässä paluuta ja ihmiset haluavat enemmän aitoja kokemuksia niin arjessa kun lomallakin. Me haluamme vastata tähän tarpeeseen ja perustaa aidon, yhteisöllisen saunan johon on helppo tulla, mutta jossa on kuitenkin ripaus jotain erikoista, kertoo saunapääkaupunki-hankkeen isä ja Tullin Saunan puuhamies Ville Virkki.

Tampere sauna, Kuva: Jeff McCarthy, All Bright Tampere

Saunoja tehdään erityisesti paikallisia ihmisiä ajatellen, mutta samalla saunoista halutaan myös uusia matkailukohteita kaupunkiin.

– Meillä on kaupungissa ja ympäryskunnissa todella laaja kirjo erilaisia ja erikoisia saunoja. Nyt toteutumassa olevat uudet hankkeet tekevät saunayhteisöstä vielä monipuolisemman ja ennen kaikkea helpommin saavutettavan. Tampere on nyt se paikka, jossa jokaisen Suomessa vierailevan ulkomaalaisen matkailijan on käytävä kokeilemassa vähintään yhdet löylyt, Virkki perustelee saunapääkaupunki-nimitystä.