Vaginakynnet kääntävät katseita – kuvastavat näkyvää naisellisuutta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naiset saattavat ottaa rakennekynsiä tai kestolakkauksia tuomaan näyttävyyttä sormenpäihinsä. Kynsitaide on yleensä säkenöivää ja siistiä, mutta nyt kynsiin taiteillaan sukupuolielimiä. Pääosaan nousee vagina.

Hashtag #vaginanails valtaa Instagramia. Kuvissa esitellään naisen vulvalla koristeltuja kynsiluomuksia, joissa sukupuolielintä muistuttava taideteos on sijoitettu yleensä yhteen käden kynsistä. Kyseessä on naisvoimaa kuvastava kannanotto.

Vaginakynnet ovat saaneet kauhunsekaisen vastaanoton, sillä moni pitää tyyliä ylitseampuvana. On olemassa muunlaisiakin keinoja liputtaa naisten puolesta kuin pelästyttää naapurin pikku-Petteriä tai vaivaannuttaa lähikaupan kassaa kynnessä komeilevalla sukupuolielimellä.