Breivikistä elokuva Netflixille – kovatasoinen ohjaaja kiinnitetty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anders Breivikin suoritti vuonna 2011 Norjassa kaksi terrori-iskua, jotka olivat maan tuhoisimpia väkivallantekoja sitten toisen maailmansodan. Nyt synkistä tapahtumista ollaan suunnittelemassa elokuvaa.

Norjan terrori-iskuista kertovan elokuvan ohjaa brittiläinen Paul Greengrass. Mies tunnetaan muun muassa Medusan isku ja. Medusan sinetti -elokuvistaan, sekä tositapahtumiin perustuvista draamoista Bloody Sunday, Captain Phillips ja United 93.

Elokuvan tuottaa suoratoistopalvelu Netflix. Deadline-sivuston mukaan Greengrassin tavoitteena on ohjata elokuva Norjassa paikallisten näyttelijöiden voimin.

Norjan 22. heinäkuuta tapahtuneessa terrori-iskuissa äärioikeistolainen terroristi Anders Breivik räjäytti ensin pommin Oslon keskustassa. Tämän jälkeen hän tappoi 77 ihmistä Utoyan saarella. Nykyään Breivin istuu 21 vuoden vankeusrangaistusta.