Sushiburritot todellista trendiruokaa – näitä saa jo Suomestakin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Sushiburrito on japanilaisen sushin ja meksikolaisen burriton yhdistävä ruoka. Sushiburritot ovat jo hetken ratsastaneet ruokatrendien aallonharjalla Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa, ja nyt niitä saa myös Suomesta ainakin SOMA-nimisestä ravintolasta Helsingistä.

Sushiburritot ovat suosittuja ympäri maailmaa. Yhdysvalloissa jopa Starbucks on ottanut listalleen meksikolaisilla täytteillä varustettuja makirullia, joissa yhdistyvät kaksi herkullista keittiötä. Sushiburrito on kuitenkin terveellisempi kuin perinteinen venhätortillaan kääritty meksikolaisherkku. Rullia on helppo tehdä myös itse.

Sushiburritoon käytetään sushiriisiä ja norilevää. Täytteeksi sopivat kaikki kasvikset mieltymysten ja makujen mukaan sekä liha, kala ja kana. Kyseessä on periaatteessa pilkkomaton makirulla, joka nautitaan burriton tavoin. Fuusio on kuitenkin rikastanut perinteistä sushia meksikolaisempaan makumaailmaan.

Vegan Härkäpapu!! Uusi Jucatan Lover!!

Publié par Ravintola Soma sur samedi 20 mai 2017