Seksi robotin kanssa pettämistä? Tätä mieltä kansalaiset ovat

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Oikeita ihmisiä muistuttavat seksirobotit saattavat olla lähitulevaisuudessa arkipäivää, mikä on herättänyt keskustelua niihin mahdollisesti liittyvistä ongelmista. Tuoreen kyselyn mukaan yllättävänkin monet britit suhtautuisivat seksiakteja harrastaviin robotteihin positiviisesti.

NOW TV -palvelun suorittamassa tuoreessa kyselyssä kävi ilmi, että 36% briteistä olisi valmis harrastamaan seksiä robotin kanssa. Vastauksissa on Metro-lehden mukaan sukupuolieroja. Kaksi kolmasosaa miehistä ilmaisi kiinnostuksensa roboseksiin, kun taas kaksi kolmasosaa naisista oli sitä vastaan.

Mahdollisesti yllättävämpää on kuitenkin se, ettei kyselystä vastanneista 40% pitäisi seksin harrastamista robotin kanssa pettämisenä. Lähes saman verran vastanneista uskoo, että suhteet robottien kanssa ovat arkipäviää vuoteen 2050 mennessä.

Kyselyssä selvisi myös synkempiä piirteitä siihen vastanneiden brittien suhtautumisesta robotteihin. 21% mukaan keinoälyllä vastanneen robotin vahingoittaminen ei olisi eettisesti väärin. 48% tuntisi olonsa vähemmän syylliseksi synkimpien halujensa toteuttamisesta ihmismäisen robotin kanssa.