Harmaannutko sinä ennenaikaisesti? Tässä voi olla syy

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa miehistä saattaa harmaantua jo ennen 30 ikävuotta. Harmaantuminen on geeneissä, ja se johtuu pigmentin vähenemisestä hiuksissa. Hopeaketuksi muuttuminen saattaa tehdä miehestä jopa seksikkäämmän ja charmikkaamman, joten aina ei kannata värjätä harmaita hiuksia pois.

On olemassa kolme syytä, joista ennenaikainen harmaantuminen saattaa johtua. Dermatologi Joshua Zeichner kertoo Men’s Healthille, että 50 prosenttia miehistä harmaantuu viiteenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Mikäli hopeisia suortuvia ilmaantuu huomattavasti aiemmin, saattaa syynä olla B12-vitamiinin puutos, tupakoiminen tai jatkuva stressi.

Harmaantuminen on pysyvää. Sitä voi kuitenkin ehkäistä elämäntapojen avulla kiinnittämällä huomiota oikeanlaiseen ruokavalioon ja riittävään aktiivisuuteen. Toisaalta harmaat hiukset saattavat vain parantaa ulkonäköä. Catfish-televisiosarjassa esiintyvä Max Joseph on tästä malliesimerkki.

Stay away from this guy.

A post shared by Max Joseph (@maxjoseph) on