Typeryyden huippu! Perhe pani lapsensa 800 vuotta vanhaan museoarkkuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korvaamaton historiallinen esine on rikkoontunut brittiläisessä museossa varomattomien vieraiden vuoksi. 800-vuotta vanha arkku hajosi museossa olleen perheen laitettua lapsensa sen sisään.

Hiekkakivestä valmistettu esine on ollut esillä Prittlewellin luostarimuseossa Southend-on-Seassa. Museossa vieraillut perhe oli laittanut lapsensa lasivitriinissä esillä olleen arkun sisälle valokuvia varten. Esine oli tippunut jalustaltaan maahan ja haljennut.

Perhe oli poistunut museosta ilmoittamatta aiheuttamastaan vahingosta henkilökunnalle. Turvakamera oli kuitenkin tallentanut tilanteen. Arkku on The Guardian -sivuston mukaan otettu pois esiltä korjaustöiden ajaksi.

– Emme osanneet kuvitella ihmisten yrittävän päästä näytteillä olevien esineiden sisälle, toteaa meuseossa konservaattorina työskentelevä Claire Reed.

Nyt vahingoittuneen, hiekkakivestä valmistetun hauta-arkun uskotaan olevan viimeinen laatuaan. Arkku löydettiin luostarista vuonna 1921, sisällään seniorimunkiksi uskotun henkilön luuranko. Prittlewellin luostarin perustivat clunyläiset munkit 1200-luvulla.

 

Prittlewell Priory was founded by French Cluniac monks in the 12th century

A post shared by Björn H (@bmh201) on