Teslan perheauto Model X nöyryytti Lamborghinia kiihdytyskisoissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teslan Model X -automalli tunnetaan sen nopeasta kiihtyvyydestä, mutta harva osaisi todennäköisesti odottaa sen päihittävän Lamborghinin urheiluauton. Juuri näin kuitenkin käy tuoreella videolla.

Youtuben Dragtimes-kanavan videolla Tesla Model X P100D ja Lamborghini Aventador SV ottavat toisistaan mittaa kiihdytysajoissa. Kilpailu on tasavertaista siitäkin huolimatta, että Lamborghini on urheiluauto ja Tesla Model X puolestaan katumaasturia muistuttava crossover-mallinen auto.

Tesla voittaa 400 metrin kiihdytysajon 11,4 sekunnin nopeudella. Aika on 0,05 sekuntia nopeampi kuin Lamborghinin Aventadorin tapauksessa. Aventador olisi todennäköisesti voittanut kilpailun, mikäli rata olisi ollut hieman pidempi. Video on kuitenkin näyttävä osoitus Teslan Model X -mallin hurjasta kiihtyvyysnopeudesta.