Pervot keksivät uuden trendin – kikkelikuvia levitetään AirDropin välityksellä

Digi · Terhi Piiroinen

Ihmiset hyödyntävät kuvien ja muun puhelimen sisällön jakamisessa AirDrop -sovellusta. Sisältöä voi lähettää yhdellä napin painalluksella lähellä olevan AirDrop-käyttäjän puhelimelle tai toiselle Apple-laitteelle. Sovellus toimii vain iOS 10 ja sitä uudempia käyttöjärjestelmiä käyttävissä Apple-laitteissa.

New Yorkissa on kohdattu uudenlainen ongelma AirDrop-käyttäjien keskuudessa. Naisten puhelimiin on yritetty lähettää sovelluksen avulla kikkelikuvia. Kuvia lähetetään etenkin julkisissa kulkuneuvoissa matkustaessa, New York Post uutisoi.

AirDrop-sovelluksen asetuksia voi muuttaa siten, että ventovieraat eivät voi lähettää sisältöä laitteelle. Mikäli pitää asetuksia yleisinä esimerkiksi työn takia, on julkisilla paikoilla riskinä epäsuostuisan sisällön vastaanottaminen. Vastaanotettava sisältö pitää kuitenkin aina hyväksyä ennen kuin sen voi nähdä.

Apple Inc.