StaraTV Score: eSport näkyvässä roolissa Gamescomissa – mukana suomalaisväriä!

Score TV Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin pelialan tapahtumiin lukeutuva Gamescom on parhaillaan käynnissä Saksan Kölnissä, jossa esitellään pelimaailman kuumimpia uutuuksia ja trendejä sadoilletuhansille kävijöille. Stara on perinteiseen tapaan paikan päällä raportoimassa tapahtumista.

Tämän vuoden Gamescomin teemaan kuuluvat myös virtuaalimaailmat, -lasit ja rahakkaat eSport-turnaukset. Haastattelussa on muun muassa PC Jimms Storen Antti Järvinen. Lisäksi sinivalkoisia värejä nähdään suomalaisen pelitiimin Encen myötä. Gamescomissa taistellaan tuhansien eurojen palkinnosta Rainbow Six -pelissä.

– Hienoa päästä taistelemaan palkintorahoista Kölnin Games Comiin. E-Sportista on tullut kovaa urheilua, eikä se ole pelkästään penkissä istumissa. Pelikisoissa liikkuu jo miljoonia dollareita pääpalkintona, joten joukkueen pitää olla kunnossa ja harjoitella. Ammattipelaaminen on työtä, Ence-tiimin Mikko Mutanen kertoi.

– E-Sport-pelaaminen on maailmalla suuressa nousussa ja suomalaiset ovat tehneet hyvää tulosta ja voittaneet isoja rahoja. Kölnin kisasta tulee tiukka, sillä siellä on kovia vastustajia. Toivottavasti sinivalkoiset siivet kantavat pitkälle, se on ainakin tarkoitus.