Uuden oluen odottamaton ainesosa: Kannabis!

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kalifornialainen Lagunitas Brewing Company on tuonut markkinoille SuperCritical Ale -nimisen oluen, jonka valmistamiseen on käytetty erikoisia terpeenejä. Terpeenit ovat aromaaattisia eteeristen öljyjen yhdisteitä ja yksi oluen ainesosista on uutettu kannabiksesta.

– Oluen pääasiana ei kuitenkaan ole huumausaineen osa vaan aromi, Lagunitas-panimon työntekijä Jeremy Marshall kertoo.

Oluessa ei toisin sanoen ole ollenkaan THC:tä, vaan kannabiksesta saatavaa makua lisäävää terpeenia. Mausteena ja hajusteena käytetyt terpeenit ovat perinteisesti vahvojen maustekasvien tuottamia. Kannabiksesta saatava uute antaa uutuusolueen sen ominaisen maun. Tuotetta on saatavilla vain Yhdysvalloista.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat