Burger King lanseerasi oman kryptovaluutan – WhopperCoin!

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalla on nähty Bitcoinin vanavedessä monenlaisia erilaisia kryptovaluutan muotoja, mutta nyt Venäjällä on lanseerattu niistä mahdollisesti erikoisin. Pikaruokaketju Burger King on ottanut maassa käyttöön oman Whoppercoin-valuutan.

Asiakkaat saavat yhden Whoppercoinin jokaisesta Whopper-hampurilaiseen käyttämästään ruplasta. Kerääntyneet bittirahat voi käyttää myöhemmin uuden Whopperin ostamiseen.

Yksi Whopper maksaa 1.700 Whoppercoinia. Tämä tarkoittaa, että asiakkailla on mahdollisuus saada noin joka viides tai kuudes hampurilainen ilmaiseksi. Burger Kingin asiakkaat voivat lunastaa bittirahansa skanaamalla ostoksen yhteydessä saadun kuitin älypuhelimella.

Venäläiset Burger King -asiakkaat ovat jo kertoneet sosiaalisessa mediassa alkaneensa saada Whoppercoineja ostosten yhteydessä. Whoppercoin on BBC:n mukaan luotu yhteistyössä kryptovaluutta-startup Wavesin kanssa. Yhtiön kerrotaan jo luoneen miljardi Whoppercoinia asiakkaiden käytettäväksi.