Matalalla lentänyt hävittäjä yllätti yleisön lentonäytöksessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chicagossa järjestetty 59. Air and Water -lentonäytös houkutteli paikalle runsaasti yleisöä ihastelemaan lentäjien hurjia stuntteja. Tapahtumassa todistettiin myös tilannetta, joka onnistui toden teolla yllättämään yleisön.

Yhdysvaltojen laivaston Blue Angels -ryhmä tunnetaan tarkasta navigointikyvystään ja lentotaidostaan. Yksi ryhmän lentäjistä yllätti yleisön kiitämällä F-22-hävittäjällä ihmisten selän suunnasta. Kone lensi erittäin matalalta, ja sen hurjan nopeuden vuoksi yleisö ehti reagoimaan vasta hävittäjän ohitettua heidät.

Yleisön järkytys muuttui pian riemuksi, ja ihmiset puhkesivatkin aplodeihin tajuttuaan tilanteen olleen osa tarkoin suunniteltua esitystä. Lentonäytöstä ihastelleiden ihmisten hauska reaktio tallentui videolle paikalla olleen Youtube-käyttäjä Brendan Petersonin toimesta. Video nousi sittemmin Youtuben trendaavien viraalivideoiden listalle.