Flavor Flav haastoi Public Enemyn oikeuteen – taustalla riita rahasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Flavor Flav on aloittanut oikeustoimet Public Enemy -yhtyeen muita jäseniä vastaan. Tähden mukaan hän ei ole saanut vuosikausiin hänelle kuuluvia rojalteja.

Flavor Flavilla ja Public Enemyn toisella perustajajäsenellä, Chuck D:llä on ollut sopimus yhtyeen nimissä kerättyjen voittojen jakamisesta. Flavor Flavin mukaan hän ei ole kuitenkaan saanut rojalteja vuosikausiin.

TMZ-sivuston mukaan hänen imagoaan ja ääntään käytettiin myös ilman lupaa Public Enemyn tuoreimmalla Nothing is Quick in the Desert -albumilla. Räppäri pyysi yhtyettä maksamaan levystä 75.000 dollaria, mutta sai vain 7.500 dollaria.

Public Enemyn perustivat Chuck D ja Flavor Flav 1980-luvulla. Kappaleistaan kuten Fight the Power, 911 is a Joke ja Don’t Believe the Hype tunnettu yhtye nousi nopeasti yhdeksi hiphopin historian suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista nimistä.