Tältä Hyperloopin kyydissä näyttäisi – kiihdytys 324 km/h nopeuteen sekunneissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

SpaceX järjesti taannoin toisen Hyperloop Pod -kilpailunsa. Siinä opiskelijoista koostuvat joukkueet kilpailevat siitä, kuka rakentaa nopeiten Hyperloop-koeradalla kiitävän kapselin.

Tänä vuonna kilpailuun sallistuivat saksalaiset, sveitsiläiset, pohjois-amerikkalaiset ja kanadalaiset opiskelijat. Voittajaksi selvisi saksalaisopiskelijoiden WARR-kapseli, joka kiihtyi peräti 324 kilometrin tuntinopeuteen 1,3 kilometrin pituisessa putkessa.

SpaceX-yhtiön perustaja Elon Musk jakoi myöhemmin voittajakapseliin kiinnitetyn kameran ikuistaman videon. Siinä nähdään, miltä Hyperloop-junassa matkustaminen saattaisi näyttää. Techcrunch-sivuston mukaan Musk uskoo, että Hyperloop-juna voisi saavuttaa jopa 500 kilometrin tuntinopeuden.

 

Hyperloop WARR pod run to 201 mph (324 km/h) in 0.8 mile near vacuum tube

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on