5 ruokaa, jotka tekevät sinut väsyneeksi

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoan tarkoitus on antaa ihmisille energiaa ja keholle polttoainetta jaksaa kaikki päivän askareet. Osa ruoista saa kuitenkin ihmiset syömisen jälkeen entistä väsyneimmiksi. Oprah-sivusto esitteli viisi ruokaa, jotka saattavat olla syynä silmäluomia kiinni jo päivällä painavaan väsymykseen.

1. Salaatti

Salaatti voi olla hyvä lounasvaihtoehto, mutta vain jos se sisältää myös kunnolla proteiinia ja sopivasti hiilihydraattia hyvien rasvojen ja kasvisten lisäksi. Pelkkä jäävuorisalaatti porkkanaraasteella ja fetajuustokuutioilla ei sen sijaan ole tarpeeksi ravitsevaa vaan saa ihmisen tuntemaan olonsa väsyneeksi.

2. Maitotuotteet

Maitotuotteet kuten jogurtti ja juusto tekevät ihmisen väsyneeksi mikäli henkilöllä on yliherkkyyttä maitosokerille eli laktoosille.

3. Banaani ja pähkinät

Banaania suositellaan lihaskrampeista kärsiville siksi, että sen sisältämä magnesium rentouttaa lihaksia. Tämä voi tehdä ihmisestä kuitenkin samalla myös liian rentoutuneen ja väsyneen. Myös pähkinöissä on paljon magnesiumia, minkä vuoksi niitä olisi hyvä sekoittaa johonkin energiaa tuovaan välipalaan eikä syödä suurta määrää ilman lisukkeita.

4. Edellisen päivän illallinen

Tuhti illallinen ennen nukkumaan menemistä voi olla syynä siihen, että seuraavana päivänä tuntee olonsa väsyneeksi. Varsinkin refluksista kärsivien tulisi välttää kaksi tuntia ennen nukkumaan menoa kananmunia, maitotuotteita ja lihaa, koska ne tuottavat elimistössä happoja.

5. Herkkupäivä

Mikäli syöt muuten terveellisesti, mutta sallit itsellesi vain yhden herkkupäivän viikossa, se voi saada olosi väsyneeksi. Tämä johtuu siitä, että elimistö ei ole tottunut pilkkomaan suuria määriä sokeria ja rasvaa kerralla.