Jokerille tekeillä oma elokuva – Martin Scorsese tuottajaksi

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi rakastetuimmista ja vihatuimmista fiktiivisistä superpahiksista on saamassa ikioman elokuvansa. Warner Bros ja DC Comics -yhtiöt suunnittelevat Jokerin syntytarinan kertovaa elokuvaa.

Batmanin perivihollisen oman elokuvan tuottajaksi on kiinnitetty Hollywood-legenda Martin Scorsese. Sen ohjaa The Hangover – Kauhea kankkunen -elokuvistaan tunnettu Todd Phillips, 8 Miles -kirjoittaja Scott Silverin vastatessa käsikirjoituksesta. Jokerin roolissa nähdään uusi näyttelijä hahmoa Suicide Squad -elokuvassa esittäneen Jared Leton sijaan.

Deadline-sivuston mukaan elokuvasta kaavaillaan 80-luvulle sijoittuvaa kovaotteista rikostarinaa. Sen esikuvina toimivat Scorsesen elokuvat, kuten Taksikuski, Kuin raivon härkä ja Koomikkojen kuningas.

Jokeri-hahmon loivat Batmanin vastustajaksi Bill Finger, Bob Kane ja Jerry Robinson 1940-luvulla. Hahmoa ovat esittäneet aikaisemmin valkokankaalla Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger ja Jared Leto.